سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا

عراقچی: بدون رسیدن به خواسته‌هایمان توافق نمی‌کنیم

عراقچی: بدون رسیدن به خواسته‌هایمان توافق نمی‌کنیم معاون وزیر امور خارجه با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران بدون رسیدن به خواسته‌های کلیدی خودش قطعا توافق نخواهد کرد، گفت: فکر نمی‌کنم ظرف هفته جاری بتوانیم به جمع بندی نهایی در وین برسیم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۳ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 12
کد خبر: ۹۱۴۵۰

به گزارش راهبرد معاصر سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین امروز (شنبه) در پایان دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام عنوان کرد: امروز ششمین دور مذاکرات با یک جلسه کمیسیون مشترک شروع شد و تصمیم بر این گرفته شد که به کار سرعت بیشتری داده شود و مذاکراتی که کماکان مورد اختلاف است را در جلسات متعدد کارشناسی و سیاسی مورد بحث قرار دهیم و راه‌حل‌های لازم برای آنها پیدا شود.

 

وی که با خبرگزاری صدا و سیما گفت‌وگو می‌کرد، افزود: با وضعیت پیچیده‌ای مواجه هستیم به این دلیل که هم بازگشت آمریکا به برجام یکسری مسائل فنی، حقوقی و سیاسی دارد و هم راستی آزمایی اقدامات آمریکا، از پیچیدگی‌هایی برخوردار است و باید برای آن برنامه ریزی شود و در آن خصوص دقت شود و برای آن شاخص تعیین شود.

 

معاون وزیر خارجه بیان کرد: همین‌طور اقداماتی که ایران باید انجام دهد، طبیعتا با توجه به پیشرفت‌های سریع علمی و فنی که ایران در این مدت انجام داده نحوه تنظیم آنها با بازگشت به برجام پیچیدگی‌های خودش را دارد و اینها بحث‌های مفصلی را می‌برد و مجموعه این اقدامات در چه جدول زمانی باید انجام شود. 

 

عراقچی خاطرنشان کرد: مسلما آمریکا باید قدم اول را بردارد و آمریکا باید همه اقداماتش را ابتدا انجام دهد و بعد جمهوری اسلامی ایران راستی آزمایی می‌کند و بعد از آن است که به تعهداتمان برمی‌گردیم. این ملاک کار ماست، ولی همین احتیاج به جدول بندی و جدول زمانی داریم و این‌که مشخص شود در چه روزی اگر به جمع بندی رسیدیم، بعد مراحل تایید و تصویب آن در هر کشور چگونه باشد؟ در چه مدت انجام شود و بعد چه مقدماتی باید برنامه ریزی شود و نهایتا در چه روزی به اجرا می‌رسیم و در آن روز آمریکا باید چه کار کند و چگونه راستی آزمایی شود، همه این‌ها مراحل مذاکراتی جزیی و فنی و بحث‌های سیاسی و حقوقی دارد.

معاون وزیر خارجه همچنین گفت: بلافاصله بعد از کمیسیون مشترک جلسات مذاکراتی را شروع کردیم و ظرف روزهای آینده مذاکرات ادامه خوهد داشت و تا به یک جمع بندی دست یابیم و به شکلی به موقعیتی برسیم که ان‌شاءالله تصویر تقریبا کاملی را از یک توافق نهایی داشته باشیم که وقتی این بار به پایتخت‌ها برمی‌گردیم قابلیت تأمل و تصمیم گیری را داشته باشیم.

 

* به دنبال دستیابی به یک توافق مطلوب و خوب برای جمهوری اسلامی ایران هستیم 

وی درباره اینکه آیا مذاکرات تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری ادامه می‌یابد؟ بیان کرد: ما به دنبال دستیابی به یک توافق مطلوب و خوب برای جمهوری اسلامی ایران هستیم و در این مسیر نه عجله می‌کنیم و نه وقت را تلف می‌کنیم. هر چه زودتر برسیم، البته بهتر است، مهم این است که در این توافق آن اصولی که ایران بخواهد رعایت شده باشد و شاخص‌هایی که بخواهیم به آن رسیده باشیم.

 

معاون وزیر خارجه با بیان این‌که وقایع زمانی در این رابطه هیچ ارتباطی با مذاکرات ما ندارد، گفت:‌ انتخابات ریاست جمهوری در پیش است. امیدوارم انتخابات پرشکوهی با مشارکت مردم باشد و آن‌چه مردم تشخیص می‌دهند، در صندوق‌ رای‌ها مشخص شود.این یک عمل بسیار مهمی برای کشور است، ولی به جای خودش انجام خواهد شد.

 

وی گفت: مذاکرات ما موکول به انتخابات نیست، قبلش و بعدش. برای ما آن‌چه ملاک است این است که در مسیر تحقق خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران حرکت کنیم. تاریخی برای خودمان ملاک قرار نمی‌دهیم که چه زمانی برسیم یا نرسیم، قبل از چه اقدام دیگری باشد یا نباشد.

 

معاون وزیر خارجه تصریح کرد: تا هر زمانی که طول بکشد و نیاز بدانیم که مذاکرات را ادامه دهیم برای این‌که به مطلوب خودمان برسیم، مذاکرات ادامه خواهد یافت، بدون این‌که وقتی تلف کنیم، یا اجازه دهیم دیگران وقت تلف کنند.

عراقچی بیان کرد: به شخصه فکر نمی‌کنم ظرف هفته جاری بتوانیم به جمع بندی نهایی برسیم. تصور بنده این است حداقل یک بار دیگر باید جمع بندی مذاکرات به پایتخت‌ها منتقل شود و در این دور از مذاکراتی هم فکر نمی‌کنم ما به جمع بندی نهایی برسیم.

 

وی درباره دور بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام نیز افزود: نمی‌شود پیش بینی کرد و من حتی نمی‌توانم پیش بینی کنم این دور چند روز طول می‌کشد. به هر میزان که لازم باشد این جا خواهیم بود که بتوانیم بار بعد که به تهران می‌رویم مجموعه کاملا منقح و شسته رفته داشته باشیم و اگر توافقاتی شده روشن باشد و اگر موارد اختلافی هست به حداقل رسیده و آنها هم روشن باشد و بتوانیم تصویری را منتقل کنیم که ان‌شاءالله تصمیم گیری درباره آن برای تهران مقدور باشد و اگر مقدور نباشد مذاکرات ادامه خواهد یافت. 

به گزارش فارس، عراقچی درباره مواضع کشورهای ۱+۴ در مذاکرات وین نیز بیان کرد: طبیعتا کشورها مواضع خودشان را دارند و به همین دلیل است که مذاکرات شکل می‌گیرد و مذاکرات ادامه می‌یابد و هدف ما در مذاکرات، نزدیک کردن مواضع به همدیگر است. این جزییاتی دارد که مربوط به موضوعات مذاکراتی می‌شود.

 

این دیپلمات ارشد ایرانی باین کرد: آن چه می‌توانم بگویم این است که طرف‌های مقابل ما در نقطه‌ای هستند که باید تصمیم خودشان را بگیرند. جمهوری اسلامی ایران تصمیمات سخت خودش را قبلا اتخاذ کرده است. آن موقعی که در مقابل خروج ترامپ و آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت که در برجام بماند تصمیم سخت ما آن موقع اتخاذ شده و الان نوبت طرف‌های مقابل ماست که تصمیمات سخت خودشان را بگیرند و اگر می‌خواهند برجام را حفظ کنند، باید انعطافات لازم را داشته باشند و باید تصمیمات خودشان را بتوانند بگیرند و ما آمادگی داریم مذاکرات را تا آن جایی که آنها بتوانند به تصمیم برسند، ادامه دهیم.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون رسیدن به خواسته‌های کلیدی خودش قطعا توافق نخواهد کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار